Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Durban

Planlegger du en reise til Durban, enten på egen hånd eller i gruppe? Da trenger du ikke å lete lenger, om du vil leie bil. Vårt mål er å introdusere deg for veldig gode avtaler og de beste prisene på bilutleie, som ikke er tilgjengelig noe annet sted! Her tilbyr vi deg et stort utvalg av biler – blant dem økonomibiler, romslige flerbruksbiler og luksusbiler.

Durban-guide

Leiebil Durban
Bilutleie Durban

Durban lånte navnet sitt fra zulu-ordet «eThekwini», som betyr lagune eller bukt. Den ligger på østkysten av Sør-Afrika på grensen til Det indiske hav. I tillegg til å være den største byen i KwaZulu-Natal-provinsen, er det også den tredje mest befolkede byen etter Cape Town og Johannesburg. Byen kan skryte av den naturlige Durban-havnen, som er den mest trafikkerte havnen i landet og den fjerde mest trafikkerte i den sørlige hemisfæren. I tillegg er byen det nest viktigste produksjonsområdet i Sør-Afrika etter Johannesburg. 

Durban er rangert blant toppdestinasjonene for turisme grunnet sine store og uberørte strender. Også det varme subtropiske klimaet bidrar til verdien som turiststed. Byen ligger i den større eThekwini-regionen, som blant annet består av nærliggende byer som Umlazi, Westville og Queensville. Denne regionen har en blandet befolkning på rundt 3,8 millioner mennesker som inkluderer et stort nettverk av etniske grupper (zuluer, indere og briter). Grunnet det høye befolkningstallet, er hele eThekwini-regionen den største på den afrikansk- indiske kystlinjen. 

Durbans innbyggertall er på omlag 595 000. Byen er rik på ulike kulturelle tradisjoner og trosretninger. I tillegg til zuluer, som er den største kulturelle gruppen, inkluderer dette også folk med indisk og britisk avstamning. De har stor innflytelse på Durbans velferd grunnet sin religion, unike kultur og smakfulle kjøkken. Ifølge byens statistiske data er 38 % av befolkningen under 19 år, mens 68 % er i arbeidsfør alder. 

Størsteparten av byens uformelle sektor består av profesjonelle og uformelle gateselgere som selger alt fra krydder og klær til tradisjonell medisin. Til tross for mange innbyggere er sentrum stort sett trygt, noe som gjør dette til en spesiell turistdestinasjon. 

Utforsk med leiebil

Fugitives’ Drift Battlefields: Med beliggenhet nesten 265 kilometer fra Durban, er denne attraksjonen en av historiens fremste slagmarker. Den byr på fascinerende scenarioer fra slagmarken i zuluenes kriger, inkludert Rorke’s Drift og Isandlwana. Du vil bli ledet av en godkjent guide og lære om de modige zulukrigerne som seiret over den britiske hæren ved Isandlwana. Du vil også være så heldig å høre historien om Rorke’s Drift (en hær på 4 000 zulukrigere som gikk til angrep på 139 britiske soldater). 

Shakaland – Zulu Cultural Centre: Rundt 156 kilometer fra Durban ligger Shakaland – Zulu Cultural Centre, som byr på en spennende zulu-opplevelse. Her kan du lære alt om zulu-kulturen på en minnerik dag! Fra å oppleve live-fremføringer av tradisjonelle danser fra den lokale befolkningen, til tradisjonelle måltider, vil opplevelsen gi deg et innblikk i zuluenes kulturelle aspekter. Som om ikke det var nok, vil du også lære om kunst og hvordan du lager tradisjonelle hytter, keramikk og lokalt øl. 

Umgeni-jernbanen: Denne spennende attraksjonen ligger rundt 45 kilometer fra Durban by. Om du vil reise tilbake i tid om bord på et gammelt damplokomotiv på en av Sør-Afrikas tidligste skinner, så er dette noe for deg! Heldigvis er dette et landskap alle typer besøkende vil verdsette. Det finnes ingen bedre måte å oppleve regionens vakre landskap på enn fra toget som ruller gjennom dalen Thousand Hills (mellom Ichanga og Kloof Stations). 

Flyplasser

Å reise til og fra Durban med fly er enkelt med flere nærliggende flyplasser. Den nærmeste flyplassen er King Shaka International Airport – rundt 40 kilometer unna. Denne flyplassen tilbyr flyvninger både lokalt og internasjonalt, med regelmessige flyvninger til og fra Nairobi, Dubai, London, Windhoek, Mauritius, Istanbul og Gaborone. 

En annen flyplass nær Durban er Pietermaritzburg Airport, som betjener byen Pietermaritzburg og omegn. Den ligger omtrent 75 kilometer fra Durban, og er et hendig alternativ til King Shaka International Airport for folk som skal besøke Durban med fly. 

På begge flyplassene vil du finne flere kjente bilutleiefirmaer, som kan tilby gode leiebiler til lave priser. Populære selskaper på King Shaka International Airport er AVIS Rent a Car, Tempest Car Hire, King Shaka Airport Car Hire og Europcar. På Pietermaritzburg Airport finner du leiebiler fra selskaper som AVIS Car Sales, Hertz Rent a Car, First Car Rental og Europcar. 

Trafikk

Veiene til og fra Durban er godt utviklet grunnet beliggenheten byen har som porten inn til Sør-Afrika. N3 Western Freeway går vestover ut av byen og forbinder Durban med Gauteng. N2 Outer Ring Road forbinder Durban med Mpumalanga i nord og østlige Cape i sør. Western Freeway er høyt trafikkert da det her ferdes både lastebiler og tungtransport til og fra havnen i Witwatersrand. 

Heldigvis vil flesteparten av bilutleiefirmaene gi deg en GPS til å navigere deg rundt i byen. Byen tilbyr også store parkeringsområder som 85 på Field Parking, Durban Parking Services, Royal Parking, Workshop Parking, Interpark og Nicole Square Parking. Fartsgrensene er fastsatt i South African National Road Traffic Act fra 1989, og er som følger: 120 km/t på motorvei, 100 km/t på offentlige veier utenfor urbane områder, og 60 km/t på offentlig vei i urbane områder.