Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Sevilla

Har du noen gang ønsket å reise på storbyferie til Sevilla? Denne fantastiske byen er absolutt verdt hver eneste dag du tilbringer her. For en garantert problemfri opplevelse, kan du leie en bil fra en av byens mange bilutleiefirmaer. Når du har bestemt deg for hvilke severdigheter du lengter etter å se, og bilen er reservert, er du klar til å oppleve de mange andalusiske underverkene.

Guide for deg som skal til Sevilla

Leiebil Sevilla
Bilutleie Sevilla

Sevilla er hovedstaden (og den største byen) i den autonome regionen Andalucia sørvest i Spania. Byen er utvilsomt en av de mest interessante stedene på den Iberiske halvøya. Bare i gamlebyen kan du finne tre av UNESCOs verdensarvsteder, og dette er kun noe av hva byen har å tilby. Bortsett fra pittoresk utsikt, er det byens berømte fotballag, Sevilla FC, sportsfans vil assosiere med byen. 

Med byens mange vakre landemerker, er det vanskelig å kjede seg her. Den gigantiske katedralen La Giralda, med sitt klokketårn, er muligens det mest imponerende. Alle bygningene har et særpreg alle turister legger merke til. Byens fasader har en sammensatt kombinasjon av form og farger takket være de vakre veggflisene («azulejo» på spansk). På din spasertur i byen vil du ha mulighet til å beundre alt dette. 

Sevilla har en befolkning på over 690 000 mennesker (rundt 1,5 millioner i byområdet), som gjør byen til den største i regionen, og den fjerde største i Spania. Til tross for at byen ligger lenger inn i landet, kan den skilte med havnen sin som ligger 80 km fra Atlanterhavet. Med sin unike struktur, er dette den eneste i landet av sitt slag. Hvis tanken på sjø og havn frister deg til å reise mer, bør du ta en kikk på de populære nærliggende destinasjonene Malaga, Cordoba og Cadiz. 

Hvis sommeren ikke er din favorittårstid, vil du muligens vurdere å besøke Sevilla i en annen tid på året. I juli og august er temperaturene ofte over 35 grader. Vinteren er imidlertid relativt mild, med en gjennomsnittstemperatur på rundt 11 grader. Uavhengig av været, kan turistene hengi seg til å prøve deilig spansk tapas og lokale viner i en av byens mange fortryllende restauranter. 

Utforsk med leiebil

Den historiske gamlebyen i Sevilla er av ganske stor av størrelse. Under middelalderen var den en av de største byene. Med en leiebil vil du kunne se alle byens gjemte skatter uten å slite deg ut. Alcazar er noe du ikke kan gå glipp av. Noen turister kjenner igjen dette kongelige palasset fra den populære TV-serien «Game of Thrones». Selv om du ikke kjenner palasset fra TV-serien, er du garantert en utrolig opplevelse. De 15 km fra flyplassen tar rundt 20 minutter å kjøre. 

Et godt alternativ hvis du ønsker å komme deg bort fra varmen en liten stund, er Isla Magica. Sevillas «magiske øy», er en fornøyelsespark som i tillegg til de typiske attraksjonene som berg-og-dal-baner og kinoopplevelser, har en ganske stor innsjø. Her kan du fint kjøle deg ned og slappe av. Pakk det mest nødvendige i bilen, og du er klar til å dra! Parken ligger 12 km fra flyplassen, og det tar deg cirka 15 minutter å kjøre dit. 

Hvis du ønsker å oppleve byer utenfor Sevilla, er eldgamle Cadiz – med sine ikoniske hvite bygninger og mer enn hundre vakttårn – vel verdt et besøk. Besøkende kan ta en spasertur gjennom byens travle torg, og smake på deilige ferske delikatesser på det lokale fiskemarkedet. Du reiser enkelt hit fra Sevilla på mindre enn 1,5 time. Det er omtrent 130 km mellom byene. 

Flyplasser

Flyplassen som ligger nærmest Sevilla går under navnene San Pablo Airport, eller ganske enkelt Sevilla Airport. Mer enn 5 millioner passasjerer passerer årlig gjennom flyplassen. Den ligger cirka 10 km nordvest fra Sevilla, og er dermed relativt nærme byens sentrum. 

Reisende kan finne flere leiebilfirmaer på flyplassen. Det er forskjellige tilbud og biler å velge mellom. Det er et stort utvalg av merker og modeller, med alt fra luksuriøse biler til nyttekjøretøy. Prisene her er dessuten veldig gode, spesielt sammenlignet med andre spanske flyplasser. Du vil se bilutleiefirmaer som Avis, Europcar, Hertz, Sixt, National Atesa og Enterprise Rent-A-Car. 

Flyplassen i Sevilla har flere tilgjengelige tjenester. Passasjerer som venter på flygninger til Paris, London, Roma, Lisboa eller andre destinasjoner, er velkomne til å slappe av på en av kaféene og serveringsstedene, eller besøke utsalgsbutikkene med sine gode tilbud. Den vakre arkitekturen i bygningen er interessant nok ment å representere høydepunktene i Sevillas kultur. 

Trafikk

Siden noen deler av gamlebyen i Sevilla har begrenset tilgang for biler, kan det være litt vanskelig å kjøre rundt her. Å leie GPS, eller ha online kart, er kjekt å ha når du skal navigere rundt i gatene. Det er vanligvis enklere og mer tidsbesparende å benytte parkeringsplasser, heller enn å lete etter en ledig parkeringsluke på gaten. Sistnevnte kan ta tid! Det er verdt å merke seg at det kan være gratis å parkere når det er siesta. 

Se opp for veiarbeid og rushtid, da vil du ikke måtte bekymre deg for trafikken i særlig stor grad. Veiene er stort sett i god stand, og motorveiene er en fryd å kjøre på. I Spania er det noen generelle retningslinjer med tanke på fartsgrenser. Her er fartsgrensene: 120 km/t på motorveier, 90 km/t på veier med én kjørebane i hver retning, og 50 km/t i byene.