Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Girona

Har du lyst til å besøke Girona i nærmeste fremtid? Uavhengig av tidspunkt for reisen, kan det være lurt å ha leiebil. På den måten har du friheten til å reise rundt i byen uten å måtte bekymre deg for slitsomme bussturer og offentlig transport. Du kan også besøke forskjellige steder i ditt eget tempo, eller ta spontane stopp for å sjekke ut steder som du plutselig kommer over. Det er flere bilutleiefirmaer som leier ut biler til rimelige priser i området.

Girona-guide

Girona
Bilutleie Girona

Girona er en by i Catalonia, som ligger på stedet der elvene Onyar, Ter, Galligants og Güell møtes. I 2019 rommer byen 101 852 offisielt registrerte innbyggere, hvilket betyr at dette regnes som en stor katalansk by. Den deler også et navn med provinsen den ligger i. Byen ligger 99 km nordøst for Barcelona. Girona har en blanding av kjølige vintre og varme somre, med juli som den tørreste måneden og nedbør som spres jevnt utover hele året. 

I Girona finner du Universitat de Girona, som er en tertiær institusjon. Universitetet ble rekonstituert i 1991 og har siden da sørget for utdanning til mange studenter fra forskjellige regioner, med flere studiesteder og bygninger rundt Girona. Girona har også veletablert infrastruktur, noe som fører til en robust økonomi. En av de viktigste økonomiske infrastrukturene er transport, etablert gjennom et jernbanetransportsystem. Jernbanestasjonen er ganske stor og ligger vest for gamlebyen. Byen er også hjemsted for en mangfoldig kultur som spenner over flere menneskelige bestrebelser. Du kan oppleve kultur innen: 

  • Teater 
  • Sport (sykling, hockey og fotball) 
  • Utdanning 

Girona grenser mot Vic i vest og mot Sabadell i sørvest. Byen ligger på grensen til Spania, og grenser til Middelhavet i vest og Pyrénées-Orientales – som er en del av Frankrike – i nord. Det er flere steder turister kan besøke i Girona, og det finnes en lang liste over steder du bør oppleve. Et eksempel er Wall Walk, som først ble bygget av romerne. Stedet ble deretter utvidet under Karl den Stores tid på begynnelsen av 800-tallet, og siden rekonstruert på 1300-tallet. 

På vei gjennom gågaten kan du finne vakttårn med trapper, og disse trappene fører til utsiktspunkter hvor du kan se horisonten av Girona. Det er noen deler av gågaten som er litt konisk, noe som kan gjøre at det føles litt vanskelig å gå der. Med gode vandresko er du imidlertid trygg. Tilbake på bakkenivå kan du ta deg en pause i hagene, eller besøke Girona-katedralen. Denne bygningen ble oppført for flere hundre år siden, og gir en fantastisk utsikt til turister når de besøker Girona. 

Utforsk med leiebil

Etter at du har leid en bil, er det på tide å utforske byen og andre fantastiske stedene i nærheten av byen. Du kan for eksempel kjøre til Santa Coloma de Farners, som ligger 27,8 km fra Girona. Denne byen er i hovedsak kommersiell, og her er det kjøpmenn fra forskjellige regioner representert. Byen er også kjent for sommerturisme, skogbruk og landbruksprodukter — og alt dette er noe som er et viktig bidrag til byens utvikling. I byen finnes det flere gotiske strukturer som kan spores helt tilbake til 900-tallet. 

Kommunen Sant Martí de Llémena, som ligger 20,5 km fra Girona, er også noe du kan utforske i løpet av et besøk i denne byen. Kommunen ligger i Komarca og består av fire landsbyer. Byen har en kirke som ble bygget for flere hundre år siden og som fremdeles er funksjonell til dags dato. Du kan også ta en kjøretur til Cassà de la Selva, en rolig by omtrent 12 km sør for Girona. Byen har et godt transporttilbud, noe som inkluderer tog og busslinje som betjener Girona, byen Costa Brava, samt Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro og Palamós. 

Du kan også dra på tur til byen Angles. Denne byen ligger 18,1 km vest for Girona, og er kjent for å være et kunstnerisk område. Stedet har en liten befolkning på litt over fem tusen mennesker. Byen er hjem til den berømte maleren Remedios Varo Uranga, som var en surrealistisk maler. Naturen i området er idyllisk, så dersom du elsker naturen er dette stedet en innertier. 

Ellers finner du også byen Figueres. Dette er en by som er hjem for mange bemerkelsesverdige individer. Et av disse menneskene er Salvador Dalí. Han var en surrealistisk kunstner, som også tegnet Teatre-Museu Gala Salvador Dalí. Dette er et museum som hovedsakelig viser fram kunstsamlinger. Figueres er også hjemmet til den første personen som oppfant en ubåt som ble drevet av maskin, nemlig Narcís Monturiol. Byen ligger bare 40,8 km sør for Girona. I tillegg til disse populære individene, er byen også hjem til flere gamle strukturer. 

Flyplasser

Det er ganske mange flyplasser i nærheten av Girona, men det er flyplassen Girona–Costa Brava som regnes som den viktigste flyplassen. Flyplassen ble bygget i 1965 og har siden da sørget for at passasjerer kommer seg fra A til B. Flyplassen ligger 12,5 km sørvest for Girona. I tillegg brukes den noen ganger som en alternativ flyplass for Barcelona, selv om flyplassen ligger 74 km nord for sentrum av Barcelona

Antall passasjerer som var innom flyplassen i 2018 er rundt to millioner. Disse tallene viser en økning på omtrent 5 % fra året før. Flyplassen har en én-etasjes passasjerterminalbygning med 33 innsjekkingsskranker og 11 ombordstigningsporter og flere funksjonelle busslinjer. I tillegg til dette har passasjerene tilgang til bilutleie på flyplassen, gjennom firmaer som Hertz, Thrifty, Europcar, Enterprise Rent-A-Car, Firefly og Sixt. 

Mange av utleiefirmaene tilbyr nettbasert booking, noe som gjør det enklere siden du ikke trenger å være fysisk til stede for å leie bilen. Folk besøker ofte steder som Brussel, Amsterdam, Eindhoven og Birmingham fra denne flyplassen. Når det er sagt, er Girona Camp de vol de Gurb en annen flyplass som ligger innen rekkevidde. Dette er en liten flystripe som ligger i Vic – Gironas naboby – men den ikke er til kommersiell bruk. 

Trafikk

Veiene i Girona er godt utviklede og vedlikeholdt. Du kan enkelt komme deg fra ett område av byen til et annet. Fartsgrensene er tilpasset forskjellige veier og forskjellige kjøretøy. For motorveier har kjøretøy som biler og motorsykler en fartsgrense på 120 km/t, mens fartsgrensen for busser og varebiler er satt til 100 km/t. For lastebiler og kjøretøy som drar tilhengere med en vekt som er mindre enn 750 kg, er fartsgrensen satt til 90 km/t, mens de samme kjøretøyene med tilhenger som veier mer enn 750 kg ikke har lov til å kjøre over 80 km/t. 

Det er også satt fartsgrenser for standardveier. Likevel er som oftest forskjellen ikke mer enn 10 km/t i de fleste tilfeller. Fartsgrense i bebygde områder er satt til 50 km/t for alle kjøretøyer. Mens du kjører i Girona er det ikke uvanlig å komme over politikontroller hvor de sjekker eventuell promille, bruk av bilbelte og andre detaljer knyttet til kjøring. Hensikten er å sikre at sjåfører er skikket og at bilene på veien i god stand. 

Girona er også sentrum for noen få større ruter i landet, og et eksempel er AP-7-ruten. Det er også flere parkeringsmuligheter rundt i byen. Noen av disse er Aparcament SABA, som ligger i gangavstand fra La Devesa-parken, mens Parkering La Copa ikke ligger så langt fra Riu Ter-elven. Du kan også bruke Parking Maragall Girona i sentrum av byen, sammen med de fleste andre parkeringssentre. Når du kommer til utkanten av byen, kan det være at parkering kan bli et lite problem.