Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Stuttgart

Liker du tyske biler? Hva med et besøk til Stuttgart og hovedkontorene til Mercedes-Benz og Porsche? Med leiebil kan du også utforske byen. Heldigvis er det ikke vanskelig å finne et bilutleiefirma her. Les videre for å finne på ting å gjøre under oppholdet i byen.

Stuttgart-guide

Leiebil Stuttgart
Bilutleie Stuttgart

Stuttgart er hovedstaden i Baden-Württemberg, en region i Tyskland. Med et areal på 207,4 km² huser byen 631 000 innbyggere. Utvidelsen av Stuttgart settes ofte i forbindelse med Hertug Luitolfs hestefarm, som han etablerte i området for over 1 000 år siden. Farmen er foreviget i byens våpenskjold med en svart hingst. Over årene vokste byen. Store menn og filosofer fikk sin historie skrevet her. 

Georg Friedrich Wilhelm Hegel var for eksempel en stor filosof som formet tysk filosofi. Ingeniøren Gottlieb Wilhelm Daimler gjorde seg bemerket i byen med sin oppfinnelse av motorer med intern forbrenning brukt i bilindustrien. Et annet stort navn på ingeniør-feltet i Stuttgart er Robert Bosch. I dag er Bosch en multinasjonal ingeniør- og elektronikk-gigant som sysselsetter over 400 000 mennesker verden over. Selv om byen fikk store skader under andre verdenskrig, fikk Stuttgart en ny fruktbar start med produksjon og eksport av høykvalitets maskiner. 

I dag er Stuttgart Europas vugge når det gjelder innovasjon og teknologi. Regionen kan skryte av investeringer innen forskning og utvikling til en verdi av rundt 65 milliarder kroner. Bilproduksjons-sektoren er fortsatt ledende på området, men Stuttgart er ikke bare biler og elektronikk. Det er også en kulturens vugge. For de som liker nattelivet, vil Stuttgart by på uforglemmelige opplevelser. Det er mange live show på klubber i byen, med jazz, blues og soul-musikk. 

Skjønnheten til Stuttgart markeres av grønne områder og parker. Dette omfatter Schlossgarten og Rosensteinpark. Om du liker dyrelivet, kan du ta en tur i Wilhelma Zoo. Her finner du flere dyr – som elefanter, aper og sjøløver. Her er forskjellige arter som hører hjemme i diverse økosystemer som Afrika og Sør-Amerika. Om du liker kjøreturer, kan du utforske byer i nærheten av Stuttgart, slik som Karlsruhe og Mannheim, som er henholdsvis 79 km og 132 km unna. 

Utforsk med en leiebil

Å ha leiebil gir deg mulighet til å utforske byen i ditt eget tempo. Du kan kjøre fra ett sted til et annet mye mer effektivt enn om du bruker offentlig transport. Om det er første gang du besøker Stuttgart, anbefales en kort tur til de kjente plassene i byen. Du kan kjøre til sentrum og starte turen fra Landesmuseum, og så kjøre rett fram noen kvartaler til velkjente Opera Stuttgart. 

Dette er en kort 8-minutters kjøretur på 3,4 km. Du kan kjøre forbi Markthalle (markedshallen), som viser trender innen vinkultur og jordbruk. Et besøk til Rathaus, bare 600 m fra markedshallen, vil gi deg mulighet til å lære om historien til bystyret i Stuttgart. Du kan også prøve helsekost på Hans-im-Gluck-Brunnenas, kun 110 meter fra bystyre-bygningen. 

Andre steder du bør besøke er Mercedes-Benz- og Porsche-museene i Stuttgart. Om du vil ha spa og varmebad, bør du planlegge en episk tur til Baden-Baden (560 km) via Schwartzwald. Her vil du se vakre landemerker slik som innsjøer og fossefall. 

Flyplasser

Stuttgart International Airport forbinder byen med forskjellige destinasjoner over hele verden. Dette inkluderer Madrid, London, Wien, Paris og Roma, bare for å nevne noen. Den gode nyheten er at du vil få detaljert informasjon om bilutleiefirmaer på flyplassen på selskapets nettside. 

Siden alle flyselskaper som opererer fra denne flyplassen er oppdatert på selskapets nettside, kan du enkelt finne og sjekke tilgjengelige flyvninger og laste ned rutene. Informasjon om tilgjengelige bilutleiefirmaer på flyplassen tillater deg også å bestille en bil på nett og hente den ved ankomst. Eksempler på internasjonale selskaper du kan finne på flyplassen i Stuttgart, er Hertz, Sixt og Avis. 

Det finnes også lokale bilutleiefirmaer som Car2Go, som tilbyr kvalitetstjenester. Enten du går for internasjonale eller lokale selskaper, bør du fokusere på kvaliteten på tjenestene til hvert enkelt selskap. Det er lurt å lese anmeldelser av flere selskaper for å få en idé om hvordan de driver, og lese brukernes egne opplevelser hos selskapet. 

Trafikk

Det fordelaktige med å kjøre rundt i Stuttgart og omegn, er at veiene er smidige og velbygde. Om du liker høy fart, bør du prøve autobahn (motorveien). Noen seksjoner av autobahn har fri fart, men en anbefalt hastighet er 130 km/t. Se opp for fartsgrenser på diverse seksjoner av veien. 

Det anbefales å lese gjennom byens trafikkregler, slik at du vet hva som venter deg som sjåfør. For eksempel er ikke dieselmotorer tillatt i Stuttgarts soner for lavt utslipp. Dette vil påvirke valg av leiebil. Gjør ditt beste for å overholde disse reglene for å unngå unødvendige problemer.