Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Strasbourg

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Strasbourg inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Strasbourg miniguide

Strasbourg

Bilutleie Strasbourg

Strasbourg (tysk: Strassburg) har 272.975 innbyggere (2006) og ligger i det nordøstre hjørnet av Frankrike – ved elva Ill, som er en sideelv til Rhinen. Byen er administrativt sentrum både i departementet Bas-Rhin og i regionen Alsace. I tillegg holder flere sentrale europeiske institusjoner til her – først og fremst Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Dette gir Strasbourg et svært internasjonalt preg.

Byen ble grunnlagt av romerne, og har senere i historien vekslet mellom å være tysk og fransk. Siden 1919 (bortsett fra i krigsårene 1940 – 45) har byen vært en del av den franske republikken, men såvel arkitektonisk som kulturelt merkes den fremdeles av nærheten til Tyskland.

Det er en rekke severdigheter både av historisk og annen art i Strasbourg. Hele det middelalderpregede sentrum, med sine sluser og kanaler, trange gater og bindingsverkshus står på UNESCOs verdensarvliste. Ellers er byens mest berømte bygning Cathédrale Notre-Dame, som ble påbegynt i 1015, men ikke tatt i bruk før i 1429. Da var den verdens høyeste bygning – med et kirketårn som rager 142 meter over bakken. Inni tårnet finnes det et berømt astronomisk ur, som viser stjernenes posisjoner flere hundre år framover i tid. Strasbourg har også mange museer, særlig innenfor området kunst og kultur. Et av de mest populære er kunsthåndverksmuseet Musée des Arts Décoratif.

Nærmeste flyplass er Aérodrome de Strasbourg-Neuhof, som ligger noen få kilometer sørøst for sentrum.

Norsk bokmål