Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Ibiza

Hvis du planlegger å reise til Ibiza, lurer du sannsynligvis på om det er leiebilstjenester der som dekker dine behov. Og du trenger ikke bekymre deg! Flere profesjonelle bilutleiefirmaer står nemlig klare til å hjelpe. Dessuten har disse selskapene forskjellige måter å appellere til sine kunder på, noe som gjør det mye enklere for deg å velge det som er best for deg. Denne artikkelen leder deg gjennom forskjellige destinasjoner i byen og de anbefalte leiebiltjenestene.

En Ibiza-guide

Ibiza
Bilutleie Ibiza

Ibiza er en spansk øy og ligger utenfor den østlige kysten av Spania. Øyen ligger 150 kilometer fra Valencia sentrum. Ibiza er den tredje største av Balearene. Det høyeste punktet – Sa Talaia, også kjent som Sa Talaiassa – ligger 475 meter over havet. De største bosetningene i Ibiza er Ibiza Town, Sant Antoni de Portmany og Santa Eularia des Riu. De fleste kjenner Ibiza for sin tilknytning til elektronisk dansemusikk og sommerklubb-scenen. Store deler av denne øya er registrert på UNESCOs verdensarvliste. 

Ibiza er kjent som øya med tusen ansikter. Den har herlige kontraster som gjør den ganske tiltalende for besøkende både fra og utenfor Spania. Byen er multikulturell, men den er også godt forankret til sine opprinnelige landlige røtter. Dette er et eksepsjonelt og verdensberømt sted i Middelhavet, men stedet er også relativt ukjent for deler av det europeiske kontinentet. Mange mennesker besøker øyen grunnet dens forlokkende og livlige natteliv. Dette verdensarv-stedet har over 18 km med vakre sandstrender. Det har også karakteristiske, hvite hus. Andre iøynefallende ting i denne byen er: 

  • Fantastisk arkitektur i Delta villa 
  • Krystallklar sjø 
  • Historiske kirker 

Øya Ibiza er også kjent for sitt livlige natteliv, noe som ikke er rart da stedet er vertskap for de fleste europeiske nattklubber. Byens roligere sandviker avløses av furukledde åser som finnes langs kysten, mens Platja d’en Bossa består av butikker, hoteller og barer. Ibiza er hjem til flere spanske høystandard-hoteller, som Hotel Gran Sol, Catalonia Royal Ses Savines, Agroturismo Can Cosmi Prats, Ibizazen, Casa Maca, Lux Isla, Sir Joan Hotel, One Ibiza Suites, Hostal la Ciguana og Hotel Cas Catala. Øya er sterkt beskyttet mot kommersialisering og utvikling av hovedbyene. 

Denne steinete øya dekker et område på 571,56 kvadratkilometer. Den er over ti ganger større enn Manhattan, over fem ganger større enn Mykonos, men omtrent seks ganger mindre enn Mallorca. Ibiza består av fem kommuner, og disse er Sant Josep de Sa Talaia, Vila d’Eivissa, Sant Antoni de Portmany, Sant Joan de Labritja og Santa Eularia des Riu. Per 2001 hadde Ibiza en total befolkning på 88 076 innbyggere. Det ble anslått at denne befolkningen ville stige til hele 147 914 innen 2019. Øya har et varmt middelhavsklima, med en gjennomsnittlig årlig temperatur på 18,3 grader. 

Utforsk med leiebil

Det er mange spennende steder, attraksjoner og restauranter i Ibiza du kan besøke med leiebilen din. Du kan starte dagen på Ibiza ved å kjøre til noen av de eksklusive butikkene, trendy barer, restauranter eller hoteller med utsikt over båter på Middelhavet. På destinasjoner som dette ser det ikke ut til at noen har det travelt. Du bør ta deg god tid og få et godt inntrykk av Ibiza. Stedet er også kjent som en lekeplass for de rike og berømte. Du kan også ta en kjøretur til Carrer Andenes, hvor du kan nyte en nydelig kaffe. 

Er du interessert i mote? Hvis svaret ditt er et ja, burde du vurdere å besøke hippie-markedet i Es Canar. Punta Arabi Hippie har vokst til å bli blant de beste markedene i Ibiza. Markedet har et stort utvalg av smykker og moteklær hver onsdag – hele sommeren gjennom. Ved siden av moteklær er det også høy musikk som underholder publikum. Du kan også kjøpe smakfull mat i en av matbodene. Dette karakteristiske markedet har en dedikert barnesone og er derfor utmerket for familier. Stedets høye furutrær holder også temperaturen nede. 

Du vil også elske Ibiza for sine flotte sandstrender. Disse kan du enkelt besøke med leiebilen din. Her finner du alt fra fredelige, ukjente småstrender til store, kjente strender. Området har alt fra familiestrender til hippie-strender – Ibiza har alt! Hvis du er ute etter et sted som er mer familievennlig og avslappet, kan du prøve å besøke Cala Jondal som ligger i San Jose. Hvis du derimot ønsker å feste med kjendiser, bør du vurdere å kjøre til Las Salinas i Playa d’en Bossa, som ligger sør på Ibiza. Her kan du lytte til mye spennende musikk! 

Husk også å få med deg områdets fantastiske solnedganger — Ibiza har dette og veldig mye mer! Mange mener at Ibiza er det beste stedet å være dersom en vil se solnedgangen i horisonten av Middelhavet. Uansett årstid tilbyr den vakre naturen og havet på Ibiza fantastiske solnedganger. Naturelskere bør virkelig vurdere denne øya som destinasjon. Når du er på Ibiza, kan du se solnedganger på Benirras Beach, Sant Antoni de Portmany eller Sunset Strip. Den beste er at det går raskt å kjøre fra sted til sted. 

Flyplasser på Ibiza

Sørvest for Ibiza, og omtrent 7 km fra Ibiza by, ligger flyplassen Ibiza Airport (IBZ). Denne offentlige flyplassen betjener hele øya og kobler innbyggerne til de nærliggende byene og attraksjonene. Flyplassen blir benyttet av innbyggere både fra spanske Formentera og Balearene. Den har flere dusin sesongruter til byer over hele Europa, samt innenlandsflygninger året rundt. Beboere bruker også denne flyplassen som en sesongbasert base for flyturer med flyselskapet Vueling. 

Det er det spanske organet for flyplass- og flynavigasjon som driver Ibiza Airport. Den har en 2 800 meter lang asfaltert rullebane og en passasjerterminal. Denne flyplassen regnes som en av de viktigste flyplassene på Balearene, og det er nærmere 4,5 millioner passasjerer innom flyplassen i løpet av et år. Blant kjente flyselskaper som finnes på Ibiza, er både Jet2.com, MyAir, Niki, Thomas Cook Airlines, Vueling Airlines, Thomson Airways, Ryanair, Germanwings, Easy Jet, Monarch Airlines, Air Europa og Air Berlin. 

Flyselskapene som betjener Ibiza lufthavn har mange destinasjoner. Air Europa, for eksempel, flyr til Bologna, Gran Canaria og Palma de Mallorca. Andre flyselskaper flyr også til Wien, Torino, Malta, Manchester, London og Paris-Charles de Gaulle – blant mange andre destinasjoner. Mens du er på flyplassen, kan du få tilgang til leiebiltjenester fra selskaper som Hertz, Europcar, Avis og Alamo. Gjennom et Google-søk kan du se og sammenligne prisene til forskjellige bilutleiefirmaer slik at du kan gjøre det beste valget. 

Trafikk på Ibiza

Å leie en bil gir deg den beste muligheten til å utforske hele Ibiza. Det er imidlertid noen viktige tips du trenger å vite om trafikken på Ibiza. Veiene på Ibiza har blitt fikset mange steder, og eventuelle hull i veiene har derfor blitt ordnet. Det er likevel viktig å være oppmerksom bak rattet. Selv om de mindre veiene som fører til gårdshus og bortgjemte strender kan virke litt skumle, er de alle greie hvis du tar deg tid til å kjøre forsiktig. 

Husk å kjøre på høyre side av veien. Myndighetene forventer at du overholder en fartsgrense på 50 km/t i byene. Det er imidlertid akseptabelt å kjøre så fort som i 90 km/t i landlige områder. Skulle du mot formodning ikke følge trafikkreglene, kan du risikere å få bot. Det er ikke alltid like enkelt å parkere på Ibiza, og spesielt ikke i turistområdene. Det er imidlertid mulig å betale for parkering på de blåmerkede plassene. 

Hvis du har handikapp-bevis, kan du bruke dette til å parkere på parkeringsplasser for handikappede. De blå linjene i gateparkeringsområder indikerer sonen der du må betale parkeringsavgift. Det er ditt eget ansvar å oppsøke billettautomaten i nærheten, slik at du kan foreta betalingen og deretter vise fram billetten din. Selv om disse parkeringssonene av og til har friperioder, må du være oppmerksom på at det er tydelige forskjeller fra ett område til et annet. Hvite linjer i et område indikerer at det er gratis parkering. Gule linjer betyr at ingen parkering er tillatt i området.