Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Sicilia

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Sicilia inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Dersom du skal feriere på øya Sicilia, kan det være svært praktisk med leiebil under oppholdet. Da har du frihet til å utforske mer av øya, samtidig som du slipper å være avhengig av offentlig transport. Det anbefales å leie bil i god tid før avreise, og kanskje du ønsker at bilen skal stå klar allerede når du ankommer flyplassen?

Sicilia miniguide

Leiebil Sicilia
Bilutleie Sicilia

Sicilia er en øygruppe sør for det italienske fastlandet, i Middelhavet. Sicilia ligger ved Messinastredet, og er Middelhavets største øy. Øyen er rik på fjell, og i øst ligger Etna, Europas mest aktive vulkan, 3323 meter over havet. Den har stor seismisk aktivitet.

Øyens største byer er  Palermo, Catania og Messina. Totalt fem millioner innbyggere (2005) bor på øyen som har selvstendig styre. 650.000 av dem bor i hovedstaden Palermo. Sicilia har båtforbindelser til flere italienske byer, samt Tunisia og Malta.

Sicilia er kjent for å være hovedsete for den italienske mafiaen. Den kjente gangsterfilmen Gudfaren fra 1972, som ble laget av Francis Ford Coppola ble spilt inn her. Giuseppe Tornatores filmklassiker Cinema Paradiso er også lagt til Sicilia. Øyen er kjent for å ha et varmt og fint klima. Sicilia er også kjent for sitt kjøkken og søtsaker som cannoli, cassata, arrancini og vinproduksjon. Her produseres også sitroner, oliven, appelsiner og druer bl.a.

Palermo og Catania har internasjonal lufthavner.

Flyplass

Den internasjonale flyplassen Palermo Airport (PMO), ligger 34 km nordvest for sentrum. Flyplassen betjener 5,4 millioner passasjerer årlig (2014). Fra Oslo Lufthavn – Gardermoen går det direktefly hit i juli måned 2015 (SAS). Ankommer man denne flyplassen, finner man en rekke firmaer i bilutleiesenteret – deriblant Avis, Europcar, Hertz, Maggiore, National, Dollar, Thrifty, Locauto og Sixt.

Catania – Fontanarossa Airport (CTA) er en annen internasjonal lufthavn på Sicilia, som ligger øst på øya – 7 km sør for Catania sentrum. Flyplassen betjener 7,3 millioner passasjerer årlig (2014), og er den travleste på Sicilia.

Norwegian flyr direkte hit fra Oslo Lufthavn – Gardermoen i sommersesongen (2015).

På flyplassen finner man bilutleieaktørene Forzese, Hertz, Holiday Car Rental, Hollywood Rent a Car, Italia Car Rent og Locauto.

Trafikk

Veinettet på Sicilia er godt utbygd, og det finnes motorveier mellom de fleste større byer. Motorveiene holder høy standard, og heter på italiensk “Autostrada”. Flere motorveier har bomavgift. Til tross for at veinettet holder god standard, kan enkelte landeveier være smale og svingete.

Fartsgrensene på Sicilia er 50 km/t ved byer/tettsteder, 90 km/t på landeveier og 100 – 130 km/t på motorveier.

Promillegrensen på Sicilia er 0,5, mens den i Norge er 0,2.

Skal man kjøre inn i hovedstaden Palermo, må man belage seg på intens trafikk, spesielt i rush-tiden. Det kan også være vanskelig å finne ledig parkeringsplass her. Det beste er å parkere litt utenfor sentrum, og deretter benytte offentlig transport videre.

Skal man bo i Palermo under sitt ferieopphold på Sicilia, bør man undersøke med hotellet i forveien om de har tilgjengelig parkeringsplass for sine gjester.

Kjøretips med leiebil

Sicilia egner seg utmerket som leiebil-destinasjon, og man kan ta korte eller lengre utflukter til nærliggende byer eller landsbyer. Sicilia har vakker natur, og langs hele kysten finner man innbydende sandstrender. Med leiebil tar man seg like enkelt til fredelige små fjell-landsbyer og vingårder som til den livlige større byer.

Med hovedstaden som utgangspunkt, kan man ta en dagstur til byen Catania – som ligger på østkysten – 227 km sørøst for Palermo. Catania har 315.000 innbyggere (2014), og er øyas nest største by. Gamlebyen står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og her kan man besøke katedralen som ble påbegynt i 1091. Også rådhuset “Palazzo degli Elefanti” fra 1693 og Elefantfontenen fra 1736 på Piazza Duomo er flotte severdigheter.

Catania er ellers kjent for sitt store fiskemarked, og 20 km nordvest for sentrum ligger Etnaland – som er både en fornøyelsespark og et badeland.

Catania ligger dessuten like sør for vulkanen Etna, og i dette området kan man spasere i vakkert naturlandskap.

Med leiebil kan man også besøke havnebyen Trapani, som ligger på vestkysten av Sicilia – 108 km sørvest for Palermo. Trapani har rundt 70.000 innbyggere (2014), og er kjent for sin saltutvinning fra havet. I gamlebyen finnes mange historiske byggverk – deriblant Trapani-katedralen fra 1635. En annen severdighet i Trapani er stranden “Lidi di Trapani” samt festningen “Castello della Colombaia” – som ligger på en holme. Festningen er opprinnelig fra det 3. århundrede. Tripani har ellers flotte parker og et interessant saltmuseum.