Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Sardinia

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Sardinia inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Skal du på ferie til den vakre italienske øya Sardinia? Det er populært å leie bil på Sardinia, og da slipper man å være avhengig av offentlig transport når man vil utforske øya. Det lønner seg å bestille leiebilen før man drar hjemmefra, og ved å sammenligne priser fra flere aktører, vil man kunne finne et svært godt bilutleie-tilbud.

Sardinia miniguide

Leiebil Sardinia
Bilutleie Sardinia

Sardinia er Middelhavets nest største øy, etter Sicilia. Sardinia ligger mellom Spania, Italia, Tunisia og sør for Korsika. 1,6 millioner innbyggere bor på Sardinia (2005), 165.000 av dem i hovedstaden Cagliari.  Sardinias høyeste, topp Punta la Marmora i Gennargentu-massivet ligger 1834 meter over havet.  Sardinia har bilfergeforbindelse til Palermo, Napoli, Civitavecchia, Livorno, Marseille og Genova.

Sardinia var styrt fra det katalanske kongedømmet Aragon mellom 1323 og 1409. Dermed ble byen Alghero befolket fra katalanere, og språket er fortsatt i bruk den dag i dag. Sardinia er kjent for sine vakre og glamorøse strender. Her er det ypperlige forhold for vindsurfere og kitere i Isola dei Gabbiani. Besøkende kan se Santa Barbara hulen, dykke ved nasjonalparker i sør på Capo Sandalo, eller dra på seiltur. Sardinia har en egen druetype som ligner på Sherry.

Flyplass

Sardinia har 3 internasjonale flyplasser. Norwegian har direkteruter sommerstid fra Oslo Lufthavn – Gardermoen til Olbia Airport (OLB), som ligger nordøst på øya – 4 km sør for Olbia sentrum. Flyplassen heter på italiensk “Aeroporto di Olbia – Costa Smeralda”, og betjener 2,1 millioner passasjerer årlig (2014).

Ved ankomsthallen på Olbia Lufthavn finner man utleieskrankene til en rekke bilutleiefirmaer – deriblant Avis, Alamo, Budget, Europcar, Hertz, Maggiore og Sixt.

De to andre flyplassene ligger ved byene Cagliari og Alghero.

Trafikk

Skal man kjøre inn i hovedstaden Cagliari, kan det være vanskelig å finne ledig parkeringsplass. Det er imidlertid gode parkeringsmuligheter ved havnen litt utenfor sentrumskjernen.

Kjøretips med leiebil

Med leiebil på Sardinia har man frihet til oppdage spennende steder på egen hånd, og man kan også finne sin egen uberørte sandstrand langs kysten.

Med Olbia som utgangspunkt, kan man raskt kjøre til Smaragdkysten “Costa Smeralda” – som har fått sitt navn på grunn av det vakre smaragdgrønne vannet langs kysten. Smaragdkysten strekker seg fra området mellom Golfo di Cugnana til Golfo di Arzachena, og har en kyststrekning på 55 km. Den luksuriøse badebyen Porto Cervo ligger 29 km nord for Olbia, og har trendy butikker samt eksklusive hoteller, restauranter og nattklubber.

Et annet kjøretips med leiebil er middelalderbyen Alghero, som ligger ved kysten nordvest på Sardinia. Byen har 44.000 innbyggere (2014), og ligger 138 km sørvest for Olbia. Severdigheter her det historiske sentrum med de gamle bymurene, marinaen, kirken San Michele fra 1500-tallet samt Nettuno-grotten. Litt utenfor sentrum finnes flotte badestrender.

Sardinias vakreste strand er også et populært utfluktsmål. Stintino-stranden ligger 57 km nord for Alghero og 149 km vest for Olbia. Stintino-standen blir ofte omtalt som Middelhavets vakreste badestrand, og kalles også for La Pelosa. Stranden er kritthvit, og havet er azurblått og krystallklart. Det finnes en restaurant i området, og det er også utleie av solsenger på stranden.

Ønsker man å kjøre fra Olbia til hovedstaden Cagliari i sør, er strekningen 275 km. Det tar omlag 2 timer og 50 min. i kjøretid, så avstanden er overkommelig for en dagstur.